Mekanisk bedrift i Østre Toten

Vi er en mekanisk bedrift beliggende på Bilitt, mellom Lena og Skreia, inntil fv.33 i Østre Toten kommune. Bedriftens historie er mer enn 50 år gammel.

Lena Metall bygg

Bøying, bearbeiding og sveising

I starten var det produkter i stål og tråd som dominerte, men etter hvert ble det mer og mer aluminium. I dag er det hovedsaklig aluminium som bearbeides. Som underleverandør ligger vårt fokus først og fremst på bøying, bearbeiding og sveising av aluminiumprofiler og pulverlakkering av stålprodukter.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Lena Metall er en kompetansebedrift med spesialitet innenfor mekanisk bearbeiding av aluminium og utvikling av kundetilpassede produktløsninger. Aluminiumkompetansen er basisen for produksjonen av komponenter, systemer og produkter til industrikunder. Eksempler på godt kjente produkter er viltfangere og takbøyler til lastebiler. ”Lena SafeBed” er en beskyttet personell-seng utviklet for og levert til Forsvaret til bruk i midlertidige internasjonale operasjoner. Leiebearbeiding og leielakkering er en del av bedriftens tilbud til industrikunder.

Det nye fabrikkarealet er på 1500 kvadratmeter. Oppvarming skjer ved utnyttelse av jordvarme, som er både miljøvennlig og kostnadsbesparende. Nyinvesteringen omfatter dessuten en ny lakkeringslinje med tørkeovn og herdeovn. Årlig omsetning er om lag 15 millioner og antall ansatte er 13.

Vi disponerer følgende maskiner og utstyr

Eksenterpresser5 stk 12 – 80 tonn
Hydrauliske presser2 stk 63 tonn og 1000 Kn
Kantpresse80 tonn
SveiseutstyrFor MIG, TIG og punktsveising
BoreutstyrSøylebord og benkebord
SagerAutomatsager, gjerdesager og doble gjerdesager
Bøyeutstyr2 ringbøye- og valsebøyemaskiner
2 dorbøyemaskiner
1 bøyemaskin uten dor
1 bøyebord, 100 tonn, for strekkbøying
FreseutstyrVerktøyfresemaskin og kopifres
LakkbokserFor pulverlakk
HerdeovnFor lengder inntil 7,5 mtr. H=2,5 mtr. B=1,8 mtr.

Eksperter på mekanisk bearbeiding av aluminium