Aluminiumstolper i Skien, Telemark

06.02.2023 | Nyheter

En suksess for kabelmontasje: Ved å følge slissene i stolpene og bruk av profilfester som innfestingspunkter for materiell.

Forskjellige bruksområder for Alu Mast i Skien, Telemark

LEDE har utført et testprosjekt med utskift av flere master til Alu Mast System i distribusjonsnettet i Skien. Et vellykket testprosjekt hvor det ble utnyttet forskjellige mastekonfigurasjoner. Nedgravd, fundamentert på fjell, brune og blanke stolper. Klatring i aluminiumstolpene utført med både AMS-Klatresko og klatretrinn. En solfylt dag med enormt mye positivitet, engasjement og nysgjerrighet. En stor del av prosjektet var å prøve noe nytt og bærekraftig, og det på beste måte.

 

De nye mastene

 

Prosjektet er gjennomsyret av et godt samarbeid med svært dyktige ledere hos LEDE som resulterte i et veldig godt sluttresultat; tre masteoppdateringer av strømnettet i Skien. Stolpene ble levert av Lena Metall og montert av LEDE. En glede å si at det ikke er nødvendig å skifte mastene før om 100 år.

 

Kabelnedføring: Blank stolpe nedgravd med lineoppheng og kabelnedføring. Etter en periode blir overflaten oksidert og matt.

 

Klatring: Blank stolpe fundamentert på fjell ved hjelp av Alu Mast Fotplate som gir en enkel og stagfri montasje. Her utføres klatring på monterte trinn på øvre stolpehalvdel og AMS-Klatresko på nedre stolpehalvdel.

 

Vinkelmast med kabelnedføring: En bruneloksert stolpe i vinkelpunkt ved bebodd område.

 

Teknisk informasjon:

-AMS-180 stolpene veier 10 kg/m
-Aluminiumlegering 6082. En korrosjonsbestandig aluminiumsblanding
-Levetid 80-100 år
-100% av masten kan omsmeltes og gjenvinnes til nye produkter med kun ca 5% av energien som trengs for å produsere primæraluminium
-Blank stolpe gir en redusert innkjøpspris og er enda enklere å resirkulere
-EPD-rapport for mastene finner du her

Lena Metall sender en stor takk til LEDE for tilliten.

 

 

Ta kontakt gjennom kontaktskjemaet for å ta i bruk Alu Mast System i ditt strømnett.